Dat wij dol zijn op houten vloeren zal je niet verbazen, vooral parket met een tijdloze elegantie, een ruim aanbod prachtige designs, die ook nog eens duurzaam is, dragen wij een warm hart toe. Daarom mogen we met trots een nieuwe houten vloer merk aan ons assortiment toevoegen. Namelijk: Flamingo Parket. Dit merk uit ons eigen kikkerlandje kent een rijke geschiedenis en innovatieve collecties.

Meneer Versteegh legde in 1967 zijn eerste houten vloer en vandaag de dag is al de derde generatie aan het roer. Flamingo Parket is gevestigd in Barneveld en kenmerkt zich door haar ervaren en gedreven medewerkers die zich dag in, dag uit met passie inzetten om hun klanten het beste te bieden tegen zéér aantrekkelijke prijzen.

houten vloeren nijmegen flamingo parket barneveldWat maakt Flamingo Parket zo’n bijzonder houten vloeren merk?

 • Familiebedrijf met een open cultuur
  Een hecht team dat perfect op elkaar is afgestemd met maar één doel: zorgen voor tevreden klanten en consumenten.
 • Oog voor duurzaamheid
  De parketfabriek zit gevestigd in volledig energieneutraal pand en hun houten vloeren komen uit verantwoord beheerde bossen.
 • Dealers in binnen- en buitenland
  Flamingo Parket staat bekend om hun goede nationale en internationale relaties in Nederland én over de grens.
 • Jaren woongenot met duurzame vloeren
  Een houten vloer is een aanschaf voor tientallen jaren en ontwikkeld daardoor haar eigen uitstraling en unieke verhaal. Maar kan door schuren of lakken er snel weer als nieuw uitzien.
 • Eigen Flamingo Collecties
  De collecties van Flamingo Parket zijn allemaal in eigen huis ontwikkeld en met veel zorg en passie gemaakt door een team van enthousiaste vakmensen.

Prachtige collectie houten vloeren

houten vloeren nijmegen flamingo parket planed oakPlaned Oak

De Planed Oak collectie combineert natuurlijke materialen met authentiek vakmanschap. Het oppervlak van de vloeren is niet strak geschuurd maar juist geschaafd, waardoor de hand van de vakman zichtbaar is en het ruigere oppervlak het gevoel van echt hout versterkt. De open structuur benadrukt de prachtige kleuren. Deze collectie, beschikbaar in 8 fraaie kleuren, biedt een echte belevenis in huis. Geschikt voor vloerverwarming, met diverse legpatronen en als brede planken of in speciale patronen verkrijgbaar, zoals de trendy ‘plaquette vloer.’ Zowel trendy als klassiek, elke Planed Oak vloer is uniek, past in verschillende woonstijlen en vereenvoudigt het onderhoud.

houten vloeren nijmegen flamingo parket raftwoodRaftwood Pure

De Raftwood Pure vloer, onvergelijkbaar met andere producten op de markt, brengt de natuur naar binnen met unieke kenmerken die elke dag ontdekt kunnen worden. Gezaagd uit het midden van de stam, vertoont deze vloer veel hart en weinig spint, met prachtige tekeningen, noesten en natuurlijke scheuren die het unieke karakter compleet maken. Het robuuste karakter wordt behouden doordat de planken licht worden geborsteld in plaats van geschuurd in de houten vloeren fabriek. Elke Raftwood Pure vloer is uniek en geschikt voor diverse woonstijlen, met het stoere karakter dat ook ideaal is voor druk belopen ruimten zoals horeca of bedrijfsruimten. Weinig onderhoud is nodig, en krassen of deuken dragen juist bij aan het beeld van een authentieke houten vloer. Beschikbaar in 8 kleuren en diverse breedtes, de vloer is aanpasbaar aan verschillende patronen en kan worden gecombineerd met vloerverwarming en -koeling.

houten vloeren nijmegen flamingo parket patina purePatina Pure

Met de Patina Pure collectie streeft Flamingo Parket naar toegankelijke kwaliteit voor iedereen, door terug te keren naar de basis van puur hout. De natuurlijke collectie bestaande uit 8 kleuren, onderscheidt zich door de combinatie van beits en hoogwaardige olie, waardoor warme kleuren ontstaan en er minder kleurverschil tussen de planken is door het ontbreken van roken. Een pure houten vloeren collectie zonder overmatige bewerking, waardoor het zijn natuurlijke uitstraling behoudt en geschikt is voor diverse ruimtes. De collectie, geschikt voor verschillende woonstijlen, biedt eindeloze mogelijkheden qua legwijze, inclusief visgraat of andere patronen. Alle vloeren zijn compatibel met vloerverwarming en vereisen minimaal onderhoud met een parketreiniger en onderhoudsolie.

houten vloeren nijmegen flamingo parket floorishFloorish

De Floorish collectie is ontstaan vanuit het streven naar een hoogwaardige en toch betaalbare houten vloer. Met een twin-plank voorzien van een 4 mm Europees eiken toplaag, licht geborsteld en afgewerkt met hoogwaardige olie in 8 onderscheidende kleuren, biedt deze vloer een ideale balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid. Geschikt voor iedereen die een mooie houten vloer zoekt zonder een hoog prijskaartje. Met mogelijke legwijzen, leverbaar in twee breedtes (18 en 22 cm) en geschikt voor vloerverwarming en -koeling, zijn de houten vloeren uit deze collectie een waardevolle toevoeging voor elke leefruimte. En ook nog eens eenvoudig in onderhoud!

De Flamingo Parket collectie zelf bewonderen?

Binnenkort is de prachtige collectie van Flamingo te bewonderen in onze showroom. Kom zelf de textuur voelen, kleuren vergelijken en de tijdloze designs van de Raftwood, Patina Pure, Floorish, en Planed Oak collectie zelf ervaren. Wij staan voor je klaar om te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer die past bij jouw unieke stijl en woonbehoeftes. Maak alvast je afspraak.

Bij Novio Parkettechniek hebben wij naast Flamingo Parket ook andere houten vloeren merken. Een parketvloer is altijd een goede keuze door haar warme en sfeervolle uitstraling. Daarnaast isoleert een houten vloer ook beter dan andere vloeren. En het is een duurzame keuze met eindeloze mogelijkheden!

Houten vloeren (onderhoud)advies, leggen en/of leveren?

Novio Parkettechniek heeft een uitgebreide ervaring in het plaatsen, onderhouden en herstellen van zowel parket- als houten vloeren, inclusief vloerverwarming. Heb je vragen of wil je ons assortiment van houten vloeren komen bekijken? Neem gerust contact met ons op. Je bent tevens van harte welkom om langs te komen in onze showroom in Nijmegen.

Maak een afspraak
Neem contact met ons op