Met het najaar in aantocht en de temperaturen die langzaam beginnen te dalen, is het de perfecte tijd om na te denken over manieren om je huis warm en comfortabel te houden. Een van de meest efficiënte en esthetisch aantrekkelijke opties is vloerverwarming onder een parket of houten vloer. Terwijl de dagen korter worden en we ons verheugen op knusse avonden thuis, biedt vloerverwarming een reeks unieke voordelen die bijdragen aan het algehele woongenot. In dit artikel lees je meer over de voordelen, overwegingen en benodigde expertise op het gebied van vloerverwarming op houten vloeren.

Waarom kiezen voor vloerverwarming onder een houten vloer

vloerverwarming houten vloer parket nijmegenAls je nadenkt over comfort en warmte in huis, is vloerverwarming op een houten vloer een uitstekende keuze. Vaak wordt gedacht dat vloerverwarming onder een houten vloer helemaal niet mogelijk is. Niks is minder waar en is juist ideaal omdat:

 • Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een aangename en constant warme ruimte.
 • Er zijn geen lelijke radiatoren zichtbaar.
 • Het is mogelijk in combinatie van een breed scala aan houtsoorten en afwerkingen. Altijd passend in jouw interieur.
 • Is goed voor je portemonnee en het milieu want het zorgt voor een lager energieverbruik én lagere energiekosten en op lange termijn.

vloerverwarming houten vloer parket nijmegen soorten houtBelangrijke overwegingen bij vloerverwarming onder een houten vloer

Voordat je besluit vloerverwarming te installeren onder je houten vloer, zijn er enkele cruciale overwegingen die je in gedachten moet houden om de best mogelijke resultaten te garanderen.

 1. Belangrijk om te weten is dat niet alle houtsoorten geschikt zijn voor vloerverwarming. Hout is een natuurlijk materiaal dat opwarmt en uitzet, waardoor het kan vervormen. Daarom is het essentieel om een soort hout te kiezen die bestand is tegen deze veranderingen, zoals bijvoorbeeld eiken of essen. Welke houtsoorten geschikt zijn, lees je hier.
 2. De dikte van de houten vloer is tevens een belangrijke factor. Een te dikke vloer kan de warmteoverdracht beperken, terwijl een te dunne vloer de levensduur van het hout kan verkorten.
 3. Het vochtgehalte van zowel het hout als de ondervloer een belangrijke factor. Een te hoog vochtgehalte kan leiden tot schimmelvorming en houtrot, wat de structuur en de levensduur van je vloer kan aantasten. Daarom is het altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen bij het installeren van vloerverwarming onder een houten vloer.

Hoe gaat leggen van vloerverwarming onder een houten vloer in zijn werk?

houten vloer parket leggen voorbereiding traditionele vloerverwarmingHet proces van het leggen van vloerverwarming onder een houten vloer kan ingewikkeld lijken, maar met de juiste expertise en planning kan het soepel en efficiënt verlopen.

 • Stap 1: Voorbereiding
  Voordat de vloerverwarming wordt geïnstalleerd, is het belangrijk om de ondervloer te inspecteren en voor te bereiden. Eventuele oneffenheden moeten worden geëgaliseerd en de ondervloer moet grondig worden gereinigd.
 • Stap 2: Installatie van de vloerverwarming
  De vloerverwarming wordt gelegd volgens het ontwerp dat is afgestemd op de specificaties van jouw ruimte.
 • Stap 3: Testen
  Voordat de houten vloer gelegd wordt, moet de vloerverwarming getest worden om er zeker van te zijn dat alles correct werkt.
 • Stap 4: Installatie van de houten vloer
  Na de installatie en het testen van de vloerverwarming, kan de houten vloer worden gelegd. Het is belangrijk om te zorgen voor een geschikte overgang tussen de vloerverwarming en het hout om eventuele beweging van het hout op te vangen.
 • Stap 5: Afwerking
  Nadat de houten vloer is gelegd, kan deze worden afgewerkt met een geschikte lak of olie om de vloer te beschermen en te verfraaien. Bij Novio Parkettechniek hebben we de ervaring en expertise om je door elke stap van dit proces te begeleiden en ervoor te zorgen dat jouw vloerverwarming op de juiste manier wordt geïnstalleerd voor optimaal comfort en prestaties.

vloerverwarming houten vloer parket nijmegen keukenEn hoe zit het met het rendement van vloerverwarming?

Een van de meest gestelde vragen die we bij Novio Parkettechniek horen, is over het rendement van vloerverwarming. Het goede nieuws is dat vloerverwarming niet alleen zorgt voor een comfortabele warmte in jouw huis, maar ook een energie-efficiënte oplossing kan zijn. Vloerverwarming werkt op een lagere temperatuur dan traditionele radiatoren, wat betekent dat het minder energie verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Dit kan resulteren in lagere energiekosten, vooral in goed geïsoleerde huizen. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig over de gehele ruimte verdeeld waardoor het overal lekker warm is. We lis de mate van besparing afhankelijk van verschillende factoren, zoals de isolatie van jouw huis, de grootte van de ruimte en de specifieke instellingen van het systeem.

vloerverwarming houten vloer parket nijmegen halDuurzaamheid en levensduur van vloerverwarming

Vloerverwarming onder een houten vloer is niet alleen een comfortabele en esthetische keuze, het is ook een duurzame oplossing met een langdurige levensduur. Vloerverwarmingssystemen zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan, met minimale behoefte aan onderhoud of vervanging. Daarnaast is hout, indien correct gekozen en onderhouden, een zeer duurzaam materiaal met een lange levensduur. Bovendien draagt de energie-efficiëntie van vloerverwarming bij aan de algemene duurzaamheid van jouw woning, door het verminderen van het energieverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot.

Bij Novio Parkettechniek selecteren we alleen de hoogste kwaliteit houten vloeren en vloerverwarmingssystemen, om te zorgen voor de beste prestaties en duurzaamheid. Naast het leveren van kwaliteitsproducten, bieden we ook deskundig advies over de juiste installatie en onderhoud om de levensduur van jouw vloer te optimaliseren. Zo kun je erop vertrouwen dat jouw investering in een houten vloer met vloerverwarming een duurzame keuze is die vele jaren comfort en warmte zal bieden.

vloerverwarming houten vloer parket nijmegen certificaat

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Novio Parkettechniek

Als je overweegt om vloerverwarming onder jouw houten vloer te installeren, maar je hebt vragen of je wilt een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op. Novio Parkettechniek heeft jarenlange ervaring in het plaatsen, onderhouden en repareren van zowel parket- als houten vloeren en vloerverwarming. We begeleiden je bij elke stap van het proces, van het kiezen van het juiste type hout tot de daadwerkelijke installatie en garanderen je altijd de hoogste kwaliteit.
Of het nu gaat om de houten vloeren die we leggen, of de service die we leveren op het gebied van het onderhouden van parket, kwaliteit staat bij ons altijd voorop.

Schroom dus niet om ons te bellen of mailen met jouw vragen, we beantwoorden ze graag. Langs komen in onze showroom in Nijmegen kan natuurlijk ook!
> Neem contact met ons op