Als het gaat om het creëren van een warme, stijlvolle en duurzame sfeer in huis, is er weinig dat de charme van een houten vloer kan evenaren. PVC en laminaat vloeren kunnen ook kleur geven aan je interieur. Maar wij zijn van mening dat niks kan onder doen voor een houten vloer. In ons assortiment hebben we een ruime collectie aan houten vloeren merken. Daarom zetten we graag deze keer een bijzonder merk in de spotlight: Warm by Bauwerk.

warm by bauwerk houten vloeren parket vloerIn deze blog laten we je kennis maken met het verhaal achter dit bedrijf, de prachtige collecties, interessante mogelijkheden met vloerverwarming en vloerkoeling én vertellen we je hoe jij gratis houten vloeren staaltjes kunt ontvangen!

Bauwerk Parkett: pioniers onder de houten vloeren

Warm by Bauwerk is onderdeel van Bauwerk Parkett. Het Zwitserse bedrijf, opgericht in 1935, heeft zich door de jaren heen gevestigd als een pionier op het gebied van houten vloeren. Met meer dan 85 jaar ervaring combineert het bedrijf traditioneel vakmanschap met innovatieve technologieën. Met als resultaat een speciale collectie houten vloeren die zeer geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming.

warm by bauwerk houten vloeren parket5 redenen om te kiezen voor de houten vloeren van Warm by Bauwerk

 • Perfect in combinatie met vloerverwarming
  Het Warm-concept optimaliseert rendement uit vloerverwarming. Vloeren met lage warmteweerstand zijn ideaal. De Warm-vloeren met 9,5 mm dikte en een weerstand van 0,049 m² K/W zijn daarom bijzonder geschikt.
 • Warmte en comfort
  Houten vloeren hebben een natuurlijke warme uitstraling en voegen comfort toe aan elke ruimte. Ze zijn aangenaam om op te lopen en bieden een natuurlijke isolatie, waardoor ze perfect zijn voor gezellige avonden thuis.
 • Kant-en-klaar en onderhoudsarm
  De houten vloeren van Warm zijn al afgewerkt, waardoor je na het leggen er niks meer aan hoeft te doen. De collectie kent naturel geoliede varianten en tevens versies die afgewerkt zijn met een ultramatte lak. De lak is met het oog niet te zien maar beschermt je houten vloer wel tegen een stootje. Daardoor is jouw vloer onderhoudsarm.
 • Ook in visgraat mogelijk
  Naast het traditionele planken legpatroon kent de collectie ook prachtige visgraat vloeren. Wist je dat je deze ook door kunt laten lopen op je trap? Met in totaal 8 varianten is er altijd een houten vloer te vinden die jouw interieur echt compleet maakt.
 • Duurzaam
  Bij Warm by Bauwerk staat duurzaamheid centraal. Het hout dat wordt gebruikt in hun vloeren is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen (FSC en PEFC), waarbij het bedrijf zich sterk inzet voor het verminderen van de ecologische voetafdruk in elk productieproces.

houten vloer parket leggen voorbereiding vloerverwarmingVloerverwarming én vloerkoeling met houten vloeren

Even terugkomen op die vloerverwarming. Wist je dat vloerverwarming je een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren doordat dan de kamertemperatuur lager kan worden ingesteld? Of airco’s minder hard hoeven te draaien bij vloerkoeling? Maar het kent nog meer voordelen: Het bevordert bijvoorbeeld de gezondheid, doordat vloerverwarming of -koeling minder stofcirculatie en een lagere kans op huisstofmijt biedt. Ook wordt de aangename stralingswarmte en koeling gelijkmatig in de ruimte verspreid. Bovendien geeft vloerverwarming of -koeling meer flexibiliteit in het plaatsen van meubels of objecten aan de muur, omdat er geen storende radiatoren, convertoren, leidingen of airco units aan de muur nodig zijn.

Soorten vloerverwarming

Vaak wordt gedacht dat houten vloeren niet samengaan met vloerverwarming, maar niets is minder waar. Er bestaan verschillende opties voor vloerverwarming. De meest bekende is conventionele vloerverwarming, waarbij waterleidingbuizen op of in de betonvloer worden geplaatst en vervolgens bedekt met een afwerkvloer of egaline. Daarnaast zijn er droogbouwsystemen beschikbaar, met voorbewerkte isolatieplaten waarin de leidingen worden geïntegreerd. Elektrische- of infrarood vloerverwarming is minder geschikt in combinatie met parket. Meer weten over de verschillende opties? Neem contact op met Novio Parkettechniek.
Met de houten vloeren van Warm weet je zeker dat je je gedroomde houten vloer probleemloos op vloerverwarming en/of vloerkoeling kunt leggen.


Collectie houten vloeren en parket van Warm by Bauwerk

> Wil je de collectie met eigen ogen komen bewonderen? Maak een afspraak in onze showroom


houten vloeren nijmegen warm by bauwerkOnderhoudstips houten vloeren

Om je Warm by Bauwerk houten vloer in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. We delen graag enkele eenvoudige tips:

 • Regelmatig stofzuigen: Verwijder stof en vuil regelmatig met een zachte borstel of stofzuiger (het liefst met speciale zachte stofzuigerkop) van je vloer om krassen te voorkomen.
 • Vochtig dweilen: Gebruik een licht vochtige dweil om de vloer schoon te maken. Vermijd echter overmatig water, omdat dit de vloer kan beschadigen.
 • Gebruik de juiste producten: Het gebruik van agressieve chemische schoonmaakmiddelen kan het hout beschadigen en de afwerklaag aantasten. Gebruik daarom altijd milde, houtvriendelijke schoonmaakmiddelen speciaal voor houten vloeren die o.a. bij ons te bestellen zijn.
 • Beschermende viltjes: Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen op je houten vloer te voorkomen wanneer je meubels verplaatst.

warm houten vloeren parket sample staaltjeGratis houten vloer staaltje

Via de Warm vloeren sample service is het mogelijk om kosteloos online een staaltje te bestellen van de vloer naar jouw keuze. Hierdoor krijg je een goed beeld van de structuur en kleur voordat je tot aanschaf overgaat. Elke persoon kan maximaal drie stalen bestellen. Na bestelling zijn deze af te halen bij je dichtstbijzijnde WARM vloeren-dealer of kun je ze thuis laten bezorgen (tegen verzendkosten). Je kunt ook direct contact opnemen met Novio Parkettechniek. In onze showroom in Nijmegen kun je je staaltje(s) komen ophalen en direct terecht voor persoonlijk advies. Ideaal!

 

Bij Novio Parkettechniek zijn we fan van Warm

Bij Novio Parkettechniek bieden we altijd hoogwaardige vloeroplossingen voor jouw huis. Met de Warm by Bauwerk-collectie krijgt elke ruimte een warme en uitnodigende sfeer. Of je nu de voorkeur geeft aan de klassieke uitstraling, een eigentijds design, of de charme van rustiek hout, Warm by Bauwerk heeft iets voor iedereen.

Al veel van onze klanten hebben de keuze gemaakt voor de vloeren van Warm by Bauwerk. Ze zijn tijdloos, duurzaam en creëren echt dat warme huiselijke gevoel. Ook mooi meegenomen: je krijgt 10 jaar garantie op je houten vloer.

Meer weten?

Wil je meer weten over Warm by Bauwerk. Wil je een staaltje opvragen? Of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van vloerverwarming en vloerkoeling? Neem contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.