Onze diensten

Wat wij doen

Onze diensten

Wat wij voor je doen

houten vloer kwaliteit duurzaam
Diensten

Het leveren en leggen van houten vloeren

Wil jij een houten vloer of een parketvloer voor in je huidige, nieuwe of te renoveren woning? Goede keuze! Wij leggen parket- en houten vloeren in alle houtsoorten en met verschillende legtechnieken. Een vloer kies je natuurlijk niet zomaar. De beste keuze hangt af van jouw wensen, smaak en de ruimte. Wij adviseren je hier graag in vanuit onze jarenlange expertise. We bieden onder andere eikenhouten vloeren, merbau vloeren, afzelia vloeren, wenge vloeren, beuken vloeren, essen vloeren, robijn vloeren en maple vloeren.

 

Naast de houtsoort heb je ook keuze uit verschillende legtechnieken. Elke houtsoort is nog extra te personaliseren door middel van afwerking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glanzende of matte vloer en ook qua kleuren zijn er verschillende opties. Wil je een idee krijgen van de houtsoorten, afwerkingen en legtechnieken? We ontvangen je graag op afspraak in onze showroom.

Diensten

Schuren, lakken en repareren van bestaande parketvloeren

Kleurverschillen, kale plekken, vuil of krassen? Hoe voorzichtig je ook met je houten vloer of parketvloer omgaat, het natuurlijke hout in je vloer gaat op een gegeven moment slijtageplekken vertonen. Het mooie van een parket- of houten vloer is dat je door hem te behandelen, weer een zo goed als nieuwe vloer krijgt. Wij komen graag bij je thuis om jouw vloer stofvrij te schuren en te behandelen. Na het schuren kunnen we de vloer oliën en lakken. Hiermee kun je de parket- of houten vloer een bepaalde kleur en afwerking geven en het dient als beschermlaag. Je krijgt dus meteen de mogelijkheid om de vloer van een nieuwe en warme uitstraling te voorzien.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • We komen altijd eerst langs voor een gratis en vrijblijvende vloerinspectie.
  • We luisteren naar jouw wensen en bespreken de mogelijkheden. We nemen ook verschillende voorbeelden en kleurstalen mee zodat je er meteen een goed beeld bij hebt.
  • Hierna ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
  • Akkoord? Dan komen we langs op het moment dat voor jou het beste uitkomt.
Diensten

Houten vloer onderhouden: tips

Mooie dingen wil je zo lang mogelijk mooi houden. Daarom vertellen we je graag wat meer over het onderhoud van een parket- en houten vloer en geven we je een aantal tips.

  • Reparatie en herstel. Het herstellen van beschadigingen kan onzichtbaar en lokaal worden uitgevoerd. Je kunt hiervoor de te behandelen plek licht schuren en daarna onderhoudsolie aanbrengen. Nadat de olie 15 minuten in ingetrokken kun je het overtollige product verwijderen. Alleen de vrijgekomen houtvezels nemen de olie op.
  • Vilt ter bescherming van de houten vloer. Voorkom krassen, plaatselijke slijtages en deuken in de vloer door je meubels te voorzien van bescherming. Wij hebben heeft verschillende viltglijders en viltstrippen in het assortiment.
  • Het gebruiken van een schoonloop mat. Vooral zand en vocht kunnen de beschermende bovenlaag van de vloer aantasten. Schaf dus een goede schoonloopmat aan zodat zand, vuil en vocht niet binnen komen.
  • Krimpen en uitzetten van je houten vloer. Dit gebeurt als gevolg van normale veranderingen in de luchtvochtigheid. De kwaliteit van de vloer en een vakkundige legwijze bepalen voor een deel hoe de vloer op extreme weersomstandigheden reageert. Wij weten wat we doen waardoor we de gevolgen van de luchtvochtigheid kunnen beperken tot een minimum.
Meer weten?

Veelgestelde vragen

De kosten van het schuren van een houten vloer liggen gemiddeld tussen de € 26,- en € 42,50 per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materialen en btw. Er zijn een aantal prijsbepalende factoren zoals de grootte van de vloer en jouw wensen. Ook de afwerking heeft een grote invloed op de prijs van het schuren van de vloer. Goed om hier rekening mee te houden dus. Een houten vloer van 40 m² kost gemiddeld € 1400,- om volledig te schuren en weer mooi te maken.

De prijs voor een parket- of houten vloer kan flink variëren. De prijs die je uiteindelijk voor het laten leggen van parket betaalt, hangt af van het soort parketvloer. Er is goedkoop en duur parket en de prijs wordt grotendeels bepaald door de houtsoort en de dikte ervan. Ook de manier van leggen (zwevend of verlijmd) is van invloed op de kosten van een parketvloer.
Wij kunnen bijvoorbeeld al een houten visgraat vloeren leveren en leggen voor € 90,- per m2 incl. btw.

Dat hangt helemaal af van de ruimte en jouw wensen. Bij Novio Parkettechniek staan we klaar om je hierover te adviseren.

Houten vloeren zijn duurzaam en tijdloos, schade is gemakkelijk te repareren en een houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast is een houten vloer gemakkelijk in onderhoud en heb je een ruime keuze uit meerdere houtsoorten.

De levensduur van een houten vloer varieert tussen de 15 en 40 jaar. Dit is afhankelijk van hoe goed je hem onderhoudt en hoe de vloer gebruikt wordt.

Ja! Een houten vloer voelt over het algemeen niet zo koud aan als andere vloeren. En als je een houten vloer combineert met vloerverwarming heb je natuurlijk altijd lekker warme voeten!

Als een houten vloer goed gelegd wordt, kraakt hij niet. Het krakende geluid wordt namelijk veroorzaakt door wrijving tussen houten onderdelen. Deze wrijving ontstaat omdat er ergens in de (onder)vloer ruimte is, waardoor de onderdelen kunnen bewegen. Bij Novio zorgen we dat dit niet gebeurt!

Een parketvloer heeft een warme, sfeervolle uitstraling. Daarnaast geeft het een prettig gevoel als je eroverheen loopt. Parket isoleert ook beter dan andere vloeren. En het is een duurzame keuze met eindeloze mogelijkheden!

Reviews

Anderen gingen je voor

Tony van Tienen
Lees verder
Dit bedrijf kan ik oprecht aanbevelen. persoonlijke benadering, komt goed afspraken na en het resultaat is erg mooi geworden. Dank je wel!
Elske van Lonkhuysen
Lees verder
Sebastiaan is een held! Hij communiceert snel en duidelijk, denkt mee en legt geduldig uit welke keuzes je kan maken en welke effecten die hebben. Sebastiaan heeft zo'n 40 m2 visgraatparket bij ons gelegd en dat supernetjes gedaan. De prijs-kwaliteitverhouding van zijn werk is uitstekend en de vloer was zelfs iets eerder klaar dan verwacht. Elke keer dat we de kamer binnenkomen zijn we weer blij met het resultaat. Ik kan Sebastiaan van harte aanbevelen!
Anita en Hans Trommelen
Lees verder
Wij zijn erg blij met onze nieuwe eiken rustiek AB houten vloer. Super netjes gelegd en wat een vakman. Hij is telkens zijn afspraken nagekomen en is erg vriendelijk. Top een aanbeveling.
Prisca
Lees verder
Wij zijn erg blij met onze opgeknapte houten vloer. Goed geschuurd en prachtig gelakt. Ziet er weer als nieuw uit. Er is echt vakwerk geleverd. Ook goede uitleg en fijne communicatie. Een aanbeveling !
Jose en Gerrit van den Bosch
Lees verder
Sebastiaan heeft ongeveer 2 jaar geleden onze eikenhouten parketvloer geschuurd, gelakt en uiterst vakkundig en fraai aangevuld. Dit was noodzakelijk omdat wij de keuken wilden verplaatsen en de houten vloerdelen niet meer in dezelfde maat en dikte verkrijgbaar waren.
John en Juliana van Gulik
Lees verder
We willen Sebastiaan vanbharte aanbeleven. Zeer professioneel en onze vloeren zien er ni prachtig uit. We zijn er heel blij mee. Dank je wel!
Coby Sastra
Lees verder
Wat een vakman!! Sebastiaan is zeer prettig in contact en niet onbelangrijk, zeer service gericht!! Wij zijn weer erg blij met onze prachtige hard maple vloer. Dank Sebastiaan.
Harold Broekhuizen
Lees verder
Sebastiaan heeft bij ons de visgraat vloer geschuurd en gelakt,met een prachtig eind resultaat het plannen van een kijk afspraak was wat lastig ivm zijn drukke planning,maar Sebastiaan levert fantastisch werk en raad hem van harte aan.
Petra Janssen
Lees verder
Twee maal een afspraak gemaakt om te komen kijken, maar nooit op komen dagen. Betrouwbaar in zijn afspraken valt dus erg tegen.
Remus en Sarah
Lees verder
Wij zijn zeer tevreden over de eiken visgraatvloer van Sebastiaan. Vanaf de kennismaking hebben wij het vertrouwen gehad in een goede afloop en dus een mooie vloer. Sebastiaan is een nauwkeurige werker met een goed oog voor de kleine details. Zeer klantvriendelijk en kundig in zijn adviezen. Super!
Giel en Sanne
Lees verder
Wij zijn zeer tevreden over het vakmanschap van Sebastiaan. Hij heeft onze oude eikenhoutenvloer prachtig opgeknapt. Sebastiaan werkt netjes, communiceert goed en is betrouwbaar in zijn afspraken. Wij raden hem aan!
Theo en Coby
Lees verder
Geheel buiten zijn schuld heeft Sebastiaan onze hardmapelvloer opnieuw kosteloos behandeld. De vloer ziet er weer top uit. Wat een service! Harstikke bedankt Sebastiaan.... top!
Peters
Lees verder
Sebastiaan heeft bij ons een erg versleten vloer weer prachtig opgeknapt,dat alles stofvrij met professionele machines. Sebastiaan komt zijn afspraken na,en komt zeer betrouwbaar over.
Theo en Coby
Lees verder
Met veel lof spreken wij over de wijze van benadering, klantgericht en het deskundig werken van Sebastiaan! Door mee te denken en eerlijke advisering geeft hij veel vertrouwen. Maar het allerbelangrijkste is......hij levert topwerk! Wij genieten weer volop van een prachtige hardmaplevloer Wij kunnen Sebastiaan van harte aanbevelen!
Miranda Smeeman
Lees verder
In onze nieuwe woning lag een parketvloer die (op z'n zachtst gezegd) er afgrijselijk uitzag. We overwogen zelfs om hem eruit te halen en er iets anders in te leggen. Advies ingewonnen bij Sebastiaan die direct zag dat het hier om een mooie Canadese Maple vloer ging. Hij heeft een stukje 'proefgeschuurd' en groot was onze verbazing dat het eigenlijk een hele mooie lichte vloer was!
Jasper
Lees verder
In mijn nieuwe koopwoning zat een essen vloer, maar wel met diepe krassen her en der. Zou dar nog wat aan te doen zijn? Novio Parkettechniek dacht van wel. Eigenaar Sebastiaan stond er wel op om eerst een voorinspectie uit te voeren. Nadat we overeen waren gekomen wat hij zou gaan doen ging hij aan de slag. Drie dagen later kon ik m'n ogen bijna niet geloven. Het was alsof hij een nieuwe vloer in mijn woning had gelegd.
Jannsen
Lees verder
Dit bedrijf kan ik van harte aanbevelen, prettige comunicatie en een echte vakman. Onze vloer ziet er weer top uit.
Offerte

Vraag hier je offerte aan

Vul een aantal gegevens in en ontvang een eerlijke offerte voor jouw droom houten vloer.

1stap 1
2stap 2
3stap 3
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 2.